Σε απολογία καλούνται 14 κάτοικοι για την υπόθεση των Σκουριών

πηγή: alterthess

Σε απολογία καλούνται την  Παρασκευή 6 Ιουνίου, 14 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές. Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά για την υπόθεση αυτή διώκονταν 20 άτομα εκ των οποίων οι 2 είχαν προφυλακιστεί στις 14 Απριλίου του 2013 και αποφυλακίστηκαν στις 14 Οκτωβρίου επισης του 2013. Τον Ιούλιο του 2013 μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση οι οποίοι αποφυλακίστηκαν στις 6 Νοεμβρίου μετά την θετική γνωμοδότηση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Στη συνέχεια στο συνόλο των 20 κατηγορουμένων προστέθηκε ακόμη ένας και έτσι την Παρασκευή καλούνται 14 άτομα να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Χαλκιδικής στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου.

“Μετά από ένα χρόνο καλούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για ανάκριση για την υπόθεση του εργοταξίου των Σκουριών”δηλώνει στο alterthess ο συνήγορος κατηγορουμένων Γ. Κυρίτσης και προσθέτει: “Θέλω να πιστεύω το ότι οι κλήσεις  κοινοποιούνται 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες για την πορεία στις Σκουριές την Κυριακή και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις παράνομες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός είναι τελείως συμπτωματικό. Από τα πρώτα στοιχεία δεν έχουμε  κάτι νεότερο επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους. Ισχύει αυτό που δηλώναμε και παλαιότερα ότι οι διώξεις είναι φρονηματικές και στόχο είχαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας”