Μετάβαση στον Πολύγυρο για τις ανακρίσεις της δικογραφίας Καρατζά

Δευτέρα 7, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 9πμ στον Πολύγυρο: συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που περνούν ανάκριση (πληροφορίες παρακάτω) ** Παρασκευή 4 Ιουλίου, στις 7μμ στη ΦΜΣ: ανοιχτή συνέλευση για τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Πολύγυρο και για ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διώξεις

Στις 7, 8 και 9 Ιουλίου καλούνται σε ανάκριση 29 άτομα – κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης – που φέρονται ως ύποπτοι στο πλαίσιο της δικογραφίας που αφορά σε κινητοποίηση στο Λάκκο Καρατζά (στις Σκουριές) το Μάιο του ’13. Η δικογραφία Καρατζά σχηματίστηκε με κύρια αφορμή κινητοποίηση στο βουνό, όπου πραγματοποιήθηκε συμπλοκή που ξεκίνησε όταν μονάδες ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στην τοποθεσία για να σταματήσουν τις εργασίας της εταιρείας. Οι διωκτικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι 4 αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η δικογραφία αυτή είναι η πρώτη στον αγώνα της Χαλκιδικής, η οποία στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο σε συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, ποινικοποιώντας το όποιο περιεχόμενό τους.

Όλες και όλοι στον Πολύγυρο στις 7, 8 και 9 Ιουλίου

Ο αγώνας συνεχίζεται

Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται γιατί υπερασπίστηκαν με αξιοπρέπεια, μαζί με χιλιάδες άλλους, τη Γη και την Ελευθερία

** για μετάβαση με λεωφορείο (από τη Θεσ/νίκη προς τον Πολύγυρο) το πρωί της Τρίτης 8 Ιουλίου, επικοινωνήστε δηλώνοντας συμμετοχή (όνομα και τηλέφωνο) στο email της επιτροπής αλληλεγγύης solidaritynogold[at]gmail.com , όπου [at] -> @ , ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο site (κλικ στο “επικοινωνία” πάνω δεξιά)

 2014-7-7_8_9_anakriseis_s